Čaj
Earl Grey
Čierny čaj, alebo rooibos pokvapkáme esenciálnym olejom doTERRA Bergamot, môžeme pridať esenciálny olej Wild Orange. Uchovávame v sklenenej dobre uzatvorenej nádobe a v chladničke. Vždy si urobíme dopredu len na dva-tri týždne, aby nám esenciálne oleje neoxidovali.
Ochutený červený Rooibos
Návštevníci našich terapeutických priestorov majú radi túto kombináciu:
2 diely Karkade (ibiškové kvety), 1 diel Rooibos, 1 diel Citrónová tráva. Do 1L kanvice dáme 1 polievovú lyžicu zmesi a zalejeme vriacou vodou.
Je to svieže, trochu kyslasté, príjemné horúce aj vychladnuté.
Pomery môžete samozrejme zmeniť, alebo dať iné ingrediencie, napr.
- sušený zázvor (čerstvý nakrájame na plátky a sušíme v zime na radiátore, alebo pomaly v rúre), 5 polievkových lyžíc
- kustovnica,
- jablčné šupky (z eko jabĺk)
- kúsky škorice
- klinčeky.
Skladujeme v sklenej, dobre uzatvorenej nádobe. Odoberieme menšie množstvo, pokvapkáme esenciálnym olejom Wild Orange a/alebo Grapefruit a túto časť skladujeme v chladničke, aby nám esenciálny olej neoxidoval.
Ochranný kurkumový koncentrát na ZLATÝ ČAJ, malinovku aj Kurkumové latté.
Použitie: vždy zalievame tekutinou max. 50°C, aby sme zachovali účinné látky v mede aj v esenciálnych olejoch. 1.
Zlatý čaj:
1/2 ČL zalejeme teplou vodou, môžeme pridať šťavu z citróna, alebo trošku jablčného octu.
Letná zlatá malinovka:
Zalejeme studenou vodou a pomiešame. Môžeme pridať niečo kyslé, napr. citrón, alebo jablčný ocot, ozdobíme mätou.
Kurkumové latté:
Zalejeme teplým (rastlinným) mliekom. Ešte lepšie to je, keď sa to dá na chvíľu do mixéra.
Variácie kurkumového latté:
Vyskúšali sme - a chutilo - aj priliať espresso, alebo do mixéra pridať na jednu porciu kopcom ČL doTERRA Vegan protein a/alebo 1 ČL arašidového masla/tahini či 1 PL MCT - a máme chutné a výdatné raňajky.